Slavni i bogati, nije bitno. Ovi velikani su patili od hemoroida

Možda će vam biti lakše ako čujete da su i najveći velikani svetske istorije patili baš od hemoroida. Ni veliki Napoleon nije bio pošteđen patnje.

Verovali ili ne, skoro polovina stanovništva je imalo hemoroide ili će od njih patili u nekom trenutku u svom životu. Za hemoroide smo svi jednaki, žene i muškarci, mladi i stari, siromašni i bogati. Tako ni poznate ličnosti nisu imune da od njih pate u tišini.

Evo nekoliko poznatih ličnosti koje su patile od hemoroida:

Alfred Veliki (849-899)

Kralj Alfred of Veseksa izrazio je želju da ga Bog zarazi bolešću koja suzbija pohotu, ali ne narušava sposobnost vladanja. Ubrzo je dobio hemoroide.

Napoleon Bonaparta (1769-1821)

Većinu svog javnog života Napoleon je imao problema sa hemoroidima, što mu je činilo dugotrajno sedenje na konju bolnim i napornim. Njegovo stanje pokazalo se katastrofalnim tokom bitke kod Vaterloa.

Neki istoričari tvrde da je usled nemogućnosti da duže od nekoliko desetina minuta sedi na konju i komanduje svojim trupama, ovo bio jedan od glavnih razloga za poraz u poslednjoj Napoleonovoj bici.

Nikolaj Gogolj (1809-1852)

Mladi ruski pisac je 1831. poslao pismo svojoj majci sledeće sadržine:"Bolujući od hemoroida, bio sam budalast i mislio da sam jedini sa ovim ozbiljnim problemom. Kasnije sam saznao da nema čoveka u Sankt Peterburgu koga je ova smetnja zaobišla.

David Livingston (1813-1873)

Afrički istraživač i medicinski misionar pretrpeo je bezbrojne epizode napada hemoroida. 1864. je odbio operaciju uklanjanja jer se bojao da ćemu posledice onemogućiti da se vrati u Afriku. On je i jedina poznata osoba koja je umrla od posledica hemoroida.

Karl Marks (1818-1883)

Čuveni prusko-nemački filozof, sociolog, ekonomista, novinar, istoričar i revolucionarni socijalista, je dok je pisao "Kapital" postao opsednut hemoroidima. Pišući svom bliskom prijatelju Fridrihu Engelsu rekao je: "Da bih završio moram makar biti u stanju da sedim.", dodajući: "Nadam se da će buržoazija pamtiti moje potkožne čireve."

Ernest Hemingvej (1899-1961)

Američki pisac i novinar je tokom života preživeo i pretrpeo hemoroide, infekcije antraksom, nevolje sa bubrezima, posekotinu očne jabučice, slomljenu ruku, i pokidan mišić prepona.

Džerald Ford (1913-2006)

38. predsednik SAD-a koji je uvek vodio atletski život, nije pošteđen patnje sa hemoroidima zbog čega je u kasnijim godinama počeo da ograničava svoje aktivnosti.

Merilin Monro (1926-1962)

Zanosna glumica, model, pevačica i najveća seks ikona modernog doba, bolovala od nekoliko zdravstvenih problema, uključujući nesanice i hemoroide, što je razumljivo držala u tajnosti.

Elizabet Tejlor (1932-2011)

Filmska zvezda klasičnog holivudskog stila, od tinejdžerskih dana je bolovala od nekoliko hroničnih medicinskih problema, među kojima su i uporni hemoroidi.

Ne dozvolite da vas hemoroidi sputaju u ostvarivanju vaših velikih dela!

faktu-broj-jedan-u-terapiji-hemoroida
  • Brzo otklanja krvarenje, bol i svrab
  • Ubrzava proces regeneracija tkiva
  • Najprodavaniji lek za hemoroide u Srbiji u prethodnih 5 godina *
  • Lek je proizveden u Nemačkoj
  • Samo za rektalnu upotrebu

* IMS Srbija Novembar 2014

Ne sadrži kortikosteroide